Het eerste individuele karatetoernooi van 2018 zit erop. Zondag 4 februari jl. werd door karateka van Budoschool Kai Sei gestreden op de 1e Open Peppercup, een groot internationaal kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Het werd een mooie dag in Zwolle voor Kai Sei; spannende wedstrijden, actie, prijzen, leermomenten en veel plezier!

Zoetermeer/Zwolle – Zondag 4 februari jl. is Budoschool Kai Sei met 17 kumite karateka uitgekomen op de 1e Open Peppercup in Zwolle. Aan dit internationale toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, namen 338 deelnemers van 44 clubs deel.

Max Linnemann en Sven Akkermans, allebei in de categorie jongens U12 jaar -35 kilo, beten het spits af. Beide jongens waren hun eerste wedstrijden erg sterk, maar helaas konden zij zichzelf net niet voor een podiumplek plaatsen. Hierdoor kwam Max op een 5e en Sven op de 7e plaats. In de categorie meisjes U14 jaar -42 kilo zorgden de tegenstanders van Christel Linnemann voor wat aarzeling bij haar en daarmee was er helaas geen plek op het erepodium. Daarna kwamen Colin Vercammen en Kai Krul uit in de categorie jongens U14 jaar -45 kilo. Colin wist fel en aanwezig van zich af te bijten, maar kwam daarbij met een 5e plaats net niet op het erepodium. Kai ging beheerst en gecontroleerd de strijd aan, maar strandde in de herkansing. Kai eindigde hierdoor op een 7e plaats. De net 14-jarige George Karapetjan ging vol vertrouwen in zijn nieuwe categorie jongens U16 jaar -55 kilo van start, maar kwam helaas niet tot een podiumplaats. Belinda Haddish en Fabiënne Vercammen, beiden uitkomend in de categorie meisjes U16 jaar -57 kilo, en Anika Monte in de categorie meisjes U14 jaar +50 kilo, gingen ook de strijd aan voor een plek op het erepodium. Belinda en Anika hebben laten zien dat ze hun mannetje stonden, maar dat was net niet genoeg. Fabiënne kwam in de B-finale voor een directe strijd om het brons, maar ze wist deze niet naar zich toe te trekken en werd 5e. Nicole Pappaioannou (meisjes U12 jaar -40 kilo), Mex Onderwater (meisjes U14 jaar -50 kilo), Wissal el Boudakhani (meisjes U14 jaar +50 kilo) en Kosta Pappaioannou (jongens U14 jaar +55 kilo) lieten mooie partijen zien en allemaal wonnen zij meerdere wedstrijden. Helaas kwamen ze net niet in de finale, maar pakten wel de overwinning in de B-finale, met een mooie 3e plaats als resultaat. Na vijf jaar uit de running te zijn geweest, kwam Bob Kremers met zijn “comeback” uit in een best pittige poule, de categorie heren senioren -75 kilo. Hij heeft zich kunnen plaatsen voor de kwartfinale, maar kwam met een 5e plek net niet op het erepodium. Marin Hagenaar en Sharon Jellema kwamen beiden in de categorie meisjes U16 jaar +57 kilo tot de kwartfinale. Marin ging een felle strijd aan met haar tegenstanders en wist door beheersing de 3e plaats op het erepodium te pakken. Sharon had goede focus en stond zelfverzekerd op de mat en in haar wedstrijden en behaalde daarmee een mooie 3e plaats. Sarah Hagenaar was de laatste van het Kai Sei team. Met vier deelnemers in haar categorie dames U18 jaar +59 kilo, draaiden ze wat ze noemen round robin. Met tactiek, beheersing en weloverwogen acties won ze overtuigend en zonder tegenscores alle wedstrijden. Het hoogste podium was voor haar en kon ze de beker voor de 1e plaats in ontvangst nemen.

Budoschool Kai Sei kan terugkijken op zeer goed verlopen toernooi en zet hiermee de lijn voor het komend seizoen/jaar. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.