Wado Karate


De karatestijl die bij Budoschool Kai Sei wordt beoefend is het Wado karate. Wado staat voor vrede en harmonie en kenmerkt zich door het grote aantal partneroefeningen (met jiu-jitsu en aikido elementen), waaruit zich ook het sport kumite karate heeft ontwikkeld.

 

Chibi-M-KarateKarate jeugd

Budoschool heeft een grote jeugdafdeling (circa 6 -12 jaar) met de nodige lesmomenten. Het karate wordt op een pedagogisch verantwoorde wijze gebracht terwijl ondertussen plezier voorop staat.

 

Karate 12+

Binnen Kai Sei is er het beleid dat, wanneer leerling naar het voortgezet onderwijs gaat, een overstap wordt gemaakt naar karate 12+. Tijdens deze lessen zijn er veel minder spelmatige vormen en is er volop aandacht voor het wado (examen) curriculum. Ook in deze lessen staan plezier en ontspanning voorop, zonder de serieusheid van een traditionele karateles uit het oog te verliezen.

 

 

Karate LST

De benadering van karate Low Stress Training is bewegen en karate aanleren naar vermogen. Door deze benadering is het mogelijk om een beperking of op een hogere leeftijd karate te beoefenen.

 

Sport karate

Naast traditioneel karate, waar o.a. wordt gewerkt naar een danexamen, is er ook sportkarate. Je kunt sport karate beoefenen op twee onderdelen kata (stijlvorm) en kumite (sparring). Het kumite heeft door de ontwikkelingen van de laatste tijd onze specifieke aandacht. Kai Sei draait met de jeugd, cadetten en junioren mee aan de nationale top, maar we nemen ook deel aan internationale wedstrijden en zeker niet zonder succes.

Lees meer over de geschiedenis van Wado karate