Zaterdag 22 september jl. vond in Strassen/Luxemburg de Lion-Cup 2018 plaats, een zeer groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Luxemburgse Karate Federatie.

Zoetermeer/Luxemburg – een selectie van negen karateka van Budoschool Kai Sei heeft zaterdag 22 september jl. deelgenomen aan de Lion-Cup 2018 te Luxemburg. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Luxemburgse Karate Federatie, telde dit jaar bijna 1100 deelnemers in diverse categorieën. Het was een zwaar toernooi; de Lion-Cup was door een groot aantal Europese karatebonden, waaronder de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor alle selecties aangemerkt als meetmoment voor deelname aan EK en WK.

Vroeg in de ochtend werden de categorieën U21 gedraaid, met daarin Bob Kremers en Chomar Mateda. Chomar, uitkomend in de categorie heren U21 -67 kg, startte voortvarend zijn eerste partij met een 3-0 voorsprong. Echter de tegenstander wist de winst af te pakken door een eindstand van 3-5. De tegenstander kwam niet verder, waardoor er geen herkansing was voor Chomar. Bob drong in de categorie heren U21 -75 kg, na een bye in de 1e ronde en winst met 4-2 in de 2e ronde, door tot de halve finale, waar hij nipt verloor met 2-0. Bob plaatste zich direct voor de B-finale, de strijd om het brons. Deze wist hij net niet naar zijn hand te zetten, maar kwam daarmee wel op een knappe 5e  plaats. Bob en Chomar gingen later nog op voor het kampioenschap bij de senioren.

In de categorie jongens U14 -40 kg verloor Colin Vercammen zijn eerste ronde met 1-1 op senshu (eerste score). Zijn tegenstander kwam niet verder en zodoende geen herkansing voor Colin.

In de categorie heren senioren -67 kg verloor Chomar zijn eerste partij, zijn herkansingspartij wist hij ook niet te winnen. Bob kwam eveneens in de herkansingsronde terecht, maar dan in de categorie heren senioren -75 kg. Met een reeks winstpartijen van 1-0, 15-6 (drie ippons!) en een laatste overtuigende 6-0 was het brons voor hem.

Marin Hagenaar en Wissal el Boudakhani kwamen uit in de categorie meisjes U16 +54kg. Wissal startte netjes met 6-2 winst. Na een winst met kiken in de tweede ronde verloor ze ondanks een goed gevecht haar derde partij van een Francaise en bleef zonder herkansing. Marin begon haar toernooi met een 1-0 overwinning. Haar tweede partij kon ze niet naar zich toe trekken. Omdat haar tegenstandster niet verder kwam, was er voor Marin eveneens geen herkansing.

In de categorie meisjes U16 -54kg won Mex Onderwater haar eerste partij met 3-0. Haar Nederlandse tegenstander in de ronde daarna kon ze niet de baas, maar deze kwam in de finale. Mex had hierdoor recht had op een herkansing. De eerste herkansingspartij won ze, de tweede ronde helaas niet maar werd hiermee netjes 7e.

Aan het einde van de middag kwam Kosta Pappaioannou uit in de categorie jongens U16 -63kg. In de eerste partij trok Kosta de scheidsrechterbeslissing naar zich toe en wist de gelijke stand van 0-0 op hantei voor zich te winnen. De tweede ronde verloor hij met 0-5 en ook zijn tegenstander strandde, waardoor er geen sprake meer was van een herkansing.

Hekkensluiters Sarah Hagenaar en Sharon Jellema kwamen uit in de categorie meisjes U18 +59kg. Sharon vocht een zeer goede eerste partij, maar na een gelijke stand van 0-0 verloor ze deze op hantei (scheidsrechterbeslissing). Haar tegenstander kwam niet verder, waardoor er geen herkansing meer was voor Sharon. Sarah won haar eerste twee wedstrijden overtuigend met 4-0 en 7-0, maar verloor in de poulefinale (halve finale) met 0-2 van haar Deense tegenstander. Sarah mocht het opnemen tegen de finaliste van de herkansingsrondes en in een zinderende B-finale, met een eindstand van 2-2 in het voordeel voor Sarah, omdat zij het eerste punt gescoord had (senshu), veroverde zij het brons.

Op dit toernooi zijn er door de meeste Kai Sei karateka weer meetpunten gepakt en twee mooie medailles behaald. Ook voor degenen die niet in de prijzen gevallen zijn is er weer de nodige ervaring opgedaan op dit drukbezochte en zware toernooi. One Team, One Dream!

Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.