Afgelopen weekend was een actief weekend voor de Kai Sei karateka; zaterdag 13 mei nationale selectietraining U21 in Leusden voor twee teamleden, direct gevolgd door de 15e Open West Brabantse in Roosendaal, waar zij zich als deelnemer aansloten bij de overige Kai Sei teamleden en zondag 14 mei voor twee teamleden nog de nationale jeugdselectietraining in Malden.

ZOETERMEER/ROOSENDAAL – Kai Sei was met een team van 12 karateka afgereisd naar Roosendaal voor de 15e Open West Brabantse. Dit redelijk goed bezette toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, kende ook dit jaar weer deelnemers uit het buitenland. De Open West Brabantse staat bekend als een moeilijk toernooi, door de afwijkende leeftijd- en gewichtindelingen, wedstrijdtijd en puntentelling.

Beginnend wedstrijdkarateka Anika Monte, Fabiënne Vercammen, Belinda Haddish en Marin Hagenaar verloren de eerste wedstrijd. Anika en Marin konden helaas niet rekenen op een herkansing. Fabiënne en Belinda wel, die beiden uiteindelijk een mooie 7e plaats achter hun naam konden noteren. Michael Oostindie, direct doorgekomen vanuit de nationale selectietraining U21 in Leusden, verloor  zijn eerste ronde helaas op senshu (bij gelijke score, wint degene met de eerste score) en kon niet rekenen op een herkansing. Hij draaide zijn wedstrijd op eigen verzoek en bij wijze van training zonder coaching.

Kai Krul uitkomend in de categorie jongens 10 t/m 12 jaar -41 kg en George Karapetjan13 t/m 15 jaar -55 kg, beiden beginnend wedstrijdkarateka, bereikten de halve finale. Deze wisten zij helaas niet te winnen, maar plaatsten zich wel voor de directe strijd om de 3e plaats. Zij konden zich in deze wedstrijd niet herpakken en behaalden een zeer knappe 5e plaats. Sarah Hagenaar, met teammaatje Michael direct doorgekomen vanuit Leusden, verloor haar eerste wedstrijd slechts met 1 punt tegen de latere finalist. Hierdoor plaatste ze zich voor de herkansing, waarin zij de eerste ronde won en door ging naar de strijd om de 3e plaats. Deze wedstrijd verloor zij ook weer met een klein verschil en werd 5e, een prima prestatie gezien de trainingsochtend.

Mex Onderwater, uitkomend in de categorie meisjes 13 t/m 15 jaar -50 kg, wist al haar wedstrijden overtuigend te winnen en bereikte daarmee de finale. Ook de finale wist zij vrij gemakkelijk naar haar hand te zetten tegen de regerend Belgisch kampioene en daarbij was de 1e plaats een feit.

Inmiddels was Colin Vercammen gestart in zijn categorie jongens 10 t/m 12 jaar. Geplaagd door een week schoolkamp (net  zoals Anika), maar bovenal door onsportief en karate onwaardig gedrag van publiek, verloor hij zijn eerste wedstrijd. Zijn tegenstander bereikte de finale, waardoor Colin zich kon gaan opmaken voor de herkansing. Colin wist zich enorm goed te herpakken en won zowel de eerste herkansingsronde als de strijd om de 3e plaats zeer overtuigend. Al met al een meer dan verdiende podium plaats.

De net 13-jarige Wissal el Boudakhani kwam uit in de categorie meisjes 13 t/m 15 jaar +60 kg, dezelfde categorie als Sarah en Marin. Wissal wist in de deze loodzware categorie alle ronden te winnen en plaatste zich daarmee voor de finale. De finale verloor zij slechts met 1 punt tegen een bijna 3 jaar oudere tegenstander en behaalde daarmee de 2e plaats (met een gouden randje).

De niet optimaal voorbereide beginnend wedstrijdkarateka Jordy Meijer was de hekkensluiter van de dag in de categorie jongens 13 t/m 15 jaar +65 kg. De eerste ronde werd verloren met slechts 1 punt tegen een tegenstander met veel ervaring (nationaal selectielid en internationale resultaten) en Jordy kon daardoor rekenen op de herkansing, want zijn tegenstander bereikte de finale. Door solide karate werd zowel de eerste ronde en de strijd om de 3e plaats gewonnen.

Kai Sei wedstrijdteam, met v.l.n.r. George, Jordy, Kai, Colin, Sarah, Belinda, Michael, Wissal, Mex, Fabiënne, Anika en Marin