Zondag 28 mei jl. vond in Rotterdam-Hoogvliet de 10e Rotterdam Cup plaats, een groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

ZOETERMEER/HOOGVLIET – Elf karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de 10e  Rotterdam Cup in Hoogvliet. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar 481 deelnemers, 543 inschrijvingen uit 72 clubs. Het was een zwaar toernooi met deelnemers uit  het buitenland, o.a. een team uit Suriname. Bovendien kent het  toernooi alleen een plus en een min klasse per leeftijdscategorie, wat zorgt voor grote poules en pittige tegenstanders.

Kai Krul, Belinda Haddish en Fabiënne Vercammen, allen beginnend wedstrijdkarateka, verloren de eerste wedstrijd. Hun tegenstanders bereikten niet de finale, waardoor er voor hen geen herkansing was. In de categorie jongens U14 +45 kilo won George Karapetjan zijn eerste wedstrijd. Zijn tegenstander waarvan hij de tweede wedstrijd verloor kwam niet verder, waardoor het toernooi voor George ten einde was. Anika Monte, uitkomend in de categorie meisjes U12 jaar +38 kilo, startte voortvarend door haar eerste wedstrijd te winnen. Helaas moest zij het toernooi opgeven door, zoals later bleek, een kleine fractuur in haar duim. In de categorie jongens U14 -45 kilo bereikte Colin Vercammen na twee winstpartijen de halve poule finale. Colin verloor deze wedstrijd van de latere finalist en kampioen, waardoor hij zich op kon maken voor de herkansing. De eerste wedstrijd in de herkansing wist hij niet naar zijn hand te zetten, met een 7e plaats als resultaat.

Mex Onderwater beet voor Kai Sei het spits af in de categorie meisjes U14 jaar -45 kg. Na een bye in de eerste ronde, won Mex haar eerste wedstrijd in de tweede ronde door het behalen van het maximale puntenverschil. Zij bereikte daarmee de halve poulefinale, die zij helaas verloor van de latere finalist. Mex plaatste zich hiermee voor de herkansing, die ze volledig naar haar hand wist te zetten. Zowel de eerste wedstrijd in de herkansing, alsook de B-finale werden voor tijd gewonnen en een zeer verdiende bronzen plak was binnen. Michael Oostindie was de hekkensluiter van de dag in de categorie jongens U16 -61 kilo. Hij won de eerste ronde en bereikte daarmee de halve poule finale. Deze wedstrijd werd door Michael verloren van de latere finalist en kampioen, dus ook herkansing voor hem. Hij wist zich goed te herpakken en won de eerste herkansingsronde, waarmee hij zich plaatste voor de strijd om het brons. In een spannend gevecht won Michael door solide karate uiteindelijk op scheidsrechter beslissing en was er voor hem de bronzen medaille.

In de categorie meisjes U14 +45 kilo boekte Wissal el Boudakhani, na een bye in de eerste ronde, een zeer ruime overwinning in haar eerste wedstrijd in de tweede ronde. Door zeer goed en doordacht  al haar volgende wedstrijden te vechten en te winnen, bereikte zij de finale. Ook deze wedstrijd wist zij naar haar hand te zetten en pakte de eerste plaats. Bij de aansluitende prijsuitreiking kon zij haar beker in ontvangst nemen. De zussen Marin en Sarah Hagenaar kwamen uit in de categorie U16 +55 kilo. Zij wisten beiden ronde na ronde te winnen, boekten daarmee zeker ook mentale overwinningen. Voor Marin omdat zij de minder ervaren was in een hele sterke poule en Sarah omdat zij afrekende met een aantal sterke concurrentes. Beide zussen troffen elkaar uit eindelijk in de finale, welke werd gewonnen door de oudere en meer ervaren Sarah. Met de zilveren medaille voor Marin en de beker voor de 1e plaats voor Sarah een geweldige prestatie.

Kai Sei mag spreken over een succesvol toernooi, waar ook degenen zonder medaille erg goed karate hebben laten zien. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Kai Sei wedstrijdteam, met v.l.n.r. Colin, Sarah, Kai, Marin, Mex, Belinda, Wissal, Michael en Fabiënne