Zaterdag 18 juni jl. vond in Roosendaal het 14e Open West-Brabantse Karatetoernooi plaats, een groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

ZOETERMEER/ROOSENDAAL – Elf karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan het 14e Open West-Brabantse Karatetoernooi in Roosendaal. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar ruim 400 deelnemers in diverse categorieën.

Marin Hagenaar, uitkomend in de categorie meisjes 13 t/m 15 jaar -56 kilo, won met doordacht en sterk karate alle voorrondes en bereikte daarmee de finale. Helaas kon ze de strijd om het goud niet naar haar hand zetten, maar behaalde wel een mooie verdiende 2e plaats. In de categorie meisjes 10 t/m 12 jaar +37 kilo kwamen Wissal el Boudakhani en Mex Onderwater beiden uit. Mex verloor de eerste ronde, maar haar tegenstandster bereikte de finale. Hierdoor plaatste Mex zich voor de herkansing, waar ze uiteindelijk genoegen moest nemen met de 7e plek. Wissal won overtuigend alle voorrondes en bereikte daarmee de halve finale. Om onverklaarbare redenen verloor ze deze wedstrijd op scheidsrechterbeslissing, ze was veruit de betere vechter. Wissal plaatste zich hierdoor wel direct voor de strijd om het brons, die zij overtuigend wist te winnen. Colin Vercammen won in zijn categorie jongens 11/12 jaar -40 kilo alle voorrondes. De halve finale verloor hij echter, waardoor hij zich wel direct plaatste voor de strijd om de 3e plaats. Deze wedstrijd won Colin voor tijd door het bereiken van het maximale puntenaantal, waarmee het brons voor hem was. In de categorie jongens 13 t/m 15 jaar +60 kilo wist Jordy Meijer de halve finale te bereiken, die hij verloor. Een directe plaatsing voor de strijd om het brons kon hij helaas niet in zijn voordeel beslechten en werd 5e.

Sarah Hagenaar, uitkomend in de categorie meisjes 13 t/m 15 jaar +56 kilo, was oppermachtig. Alle voorrondes werden met ruim puntenverschil gewonnen, de finale was een feit. Ook deze wedstrijd gaf Sarah niet uit handen en werd daarmee kampioene in haar klasse. In de categorie jongens 13 t/m 15 jaar -59 kilo kwamen clubmaatjes Glenn Leggedoor, Eugene Luijdens en Michael Oostindie uit. Alle drie de jongens verloren de eerste ronde, voor Glenn en Michael was er ook geen herkansing. De tegenstander van Eugene bereikte de finale, waardoor Eugene zich direct plaatste voor de strijd om het brons. Helaas wist hij zich in deze wedstrijd niet te herpakken en werd 5e. De debuterende broers Vashisjt en Dewwret Sitaldin, respectievelijk uitkomend in junioren -69 kilo en senioren +70 kilo, kwamen helaas niet verder dan de eerste ronde.