Zondag 29 mei jl. vond in Rotterdam-Hoogvliet de 9e Rotterdam Cup plaats, een groot internationaal toernooi onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

ZOETERMEER/HOOGVLIET – Negen karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zondag deelgenomen aan de 9e Rotterdam Cup in Hoogvliet. Dit grote internationale kata en kumite toernooi, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland, telde dit jaar ruim 450 deelnemers en ruim 510 inschrijvingen in diverse categorieën. Het was een zwaar toernooi; onder de deelnemers waren veel karateka uit  Duitsland, België, Frankrijk, Marokko, Suriname en Hongarije, die tot hun nationale kernploegen behoren. Bovendien kent het  toernooi alleen een plus en een min klasse per leeftijdscategorie, wat zorgt voor grote poules en pittige tegenstanders.

Colin Vercammen beet het spits af in de categorie jongens jeugd -12 jaar. Door zeer goed en doordacht  zijn wedstrijden te vechten en een aantal partijen overtuigend te winnen, bereikte hij de finale. Ook deze wedstrijd wist hij naar zijn hand te zetten en pakte de eerste plaats. Bij de aansluitende prijsuitreiking kon hij zijn beker in ontvangst nemen.

Wissal el Boudakhani en Marin Hagenaar startten bijna tegelijk met Colin in de categorie meisjes -14  jaar +48 kg. Wissal en Marin verloren beiden de kwartfinale, maar Wissal kon gaan herkansen door verlies van de latere finalist. Zij wist zich te herpakken en won overtuigend haar wedstrijd, waardoor zij zich plaatste voor de strijd om het brons. Deze partij verloor zij nipt en werd vijfde.

Inmiddels was Mex Onderwater gestart in haar poule, meisjes -14 jaar -48 kg (21 deelnemers). Haar eerste wedstrijd won zij door het behalen van het maximale puntenverschil en won ook de volgende ronde. Zij bereikte daarmee de poulefinale, die zij helaas verloor. Mex plaatste zich hiermee wel direct voor de strijd om het brons. Deze wedstrijd werd door solide karate gewonnen en de bronzen plak was binnen.

De poule cadetten jongens -16 jaar -53kg waar Glenn Leggedoor, Eugene Luijdens en Michael Oostindie in uitkwamen was inmiddels ook van start gegaan. Michael verloor zijn eerste wedstrijd en zijn tegenstander kwam niet verder, waarmee het toernooi voor Michael voorbij was. Eugene won zijn eerste wedstrijd overtuigend, maar verloor de volgende ronde. Doordat zijn tegenstander de finale bereikte kon Eugene zich gaan opmaken voor de herkansing, waarin hij de B-finale bereikte. Glenn (kersverse 1e dan) won al zijn voorrondes en bereikte de halve finale. Deze verloor hij helaas, maar plaatste zich tegenover zijn clubmaatje Eugene voor de B-finale. De partij om het brons tussen de beide trainingsmaatjes won Glenn uiteindelijk op scheidsrechterbeslissing. Hierdoor was de derde plek voor Glenn en werd Eugene vijfde.

Sarah Hagenaar, uitkomend in de categorie cadetten meisjes -16 jaar +56kg, won door sterk en doordacht karate de voorrondes en bereikte daarmee zeer verdiend de finale. Na tweemaal te hebben voorgestaan verloor Sarah deze zinderende wedstrijd met slechts één punt verschil en kreeg ze bij de prijsuitreiking de zilveren medaille omgehangen.

Hekkensluiter was Jordy Meijer in de categorie jongens cadetten -16jaar +64kg. Met een 9-0 en een 8-0 overwinning bereikte hij de halve finale. Deze wedstrijd werd door Jordy verloren, maar hij plaatste zich direct voor de strijd om het brons. In een spannend gevecht won hij uiteindelijk op scheidsrechter beslissing en was er voor Jordy de bronzen medaille.

Kai Sei mag spreken over een succesvol toernooi, waar ook degenen zonder medaille erg goed karate hebben laten zien.